بسم الله الرحمن الرحیم
روز سوم محرم سال 1442در اتاق کارم بر حسب درخواست دوستان با کسب اجازه از محضر حضرت بقیه الله الاعظم روحی و ارواحنا فداه چند جملهای در رابطه با یاران امام حسین در این روزهای عزیز خدمت دوستان عرض میکنم:

یاران امام (ع) الگوی نخبگان نورانی در جهان هستند. نخبگان افرادی هستند که توان انجام کارشان از میانگین جامعه بالاتر است و هوش و استعدادشان از میانگین جامعه بالاتر است. نخبگان اگر این دو صفت را داشته باشند بسیار میتوانند مفید برای جامعه باشند و آنهم صفت راستگویی و صفت عدم خودخواهی است.
یاران امام که نخبه هستند با این دو صفت من نخبگان نورانی یاد میکنم. راستگویی از نظر امام و از نظر قرآن و عترت آیه شریفه سوره حجرات آیه 15 میفرمایند «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ يَرْتَابُوا وَجَاهَدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أُولَئِكَ هُمُ الصَّادِقُونَ» قرآن کریم صادقین را با این مشخصه تعریف میکند: صادق کسی است که مومن واقعی باشد به طوریکه به خدا و رسول ایمان آورده سپس هرگز در ایمان به خداوند متعال و رسول و قرآن شکی نورزد و با اموال و جان خود در راه خدا جهاد کند. اینها راستگویان هستند پس صفت راستگویی از نظر قرآن و عترت این است که فرد باید ایمان به خدا و رسول داشته باشد و در راه خدا با اموال و انفسش جهاد بکند. اینها راستگو هستند.
بحث دیگر این است که متکبران نمیتوانند نخبه نورانی باشند. نخبههای نورانی دو صفت راستگویی و عدم خودخواهی را دارند. غربیها از آنها تحت عنوان honest بودن و unselfishness بودن یاد میکنند و جزو مشخصاتیست که اگر نخبهای این دو صفت را داشته باشد نخبه نورانیست.
یاران حضرت هفتاد و دو نفر که در روایات تعداد رو بیشتر هم نقل کردند اینها را اگر یکی یکی زندگانیشان رو بررسی کنیم تمامی جزو نخبگان یعنی از نظر هوش و استعداد از میانگین جامعه بالاتر بودند و همچنین در تمام انجام کار از میانگین جامعه توانشان بالاتر بود. ضمناً این دو صفتی که باید از طاق نصرت عبور کنند که به یار مهربان برسند را در بر داشتند: راستگو بودند، راستگویی با مشخصهای که قرآن میفرماید و بعد خودخواه و متکبر نبودند. قرآن کریم مصداقهایی برای متکبرین میآورد مثل ابلیس، مثل اسرافکاران، اهل کتاب. اهل کتاب متکبرند، هرگز اگر امانتی به آنها بدهید امانت را برنمیگردانند. شما در رابطه با آنچهکه اتفاق افتاده ببینید اهل کتاب، اینانی که تازه به صورت مصنوعی اهل کتاب هستند به هر حال این صفت رو ندارند. الان ببینید اموال کشور رو به چه صورت برداشتند و چطور شما مسلمانها را تحت فشار قرار دادهاند.
امروز من اعلام میکنم که یاران امام حسین (ع) جزو نخبگان نورانی و الگوهایی هستند که برای جهان میتوانند انقلاب بزرگی از نظر فرهنگی و ادارهی امورات کشوری ایجاد کنند.
من یک مقداری از کلمات قصار امام حسین (ع) که این نخبگان نورانی در رابطه با کارهایشان براساس این نقشهی راه در زندگی استفاده میکردند بیان میکنم:
اینها اهل صله رحم بودند. صله رحم عمر و روزی را زیاد میکند. اهمیت مدارا با مردم را داشتند. جهت رفع مشکلات مدارا با مردم بسیار اهمیت دارد. ادب از لحاظ امام این است که دیگران را از خودتان بهتر بدانید یعنی کسی که توانست در خودش به وجود بیاورد که دیگران را از خود بهتر بداند آن فرد فرد با ادبی است و این یاران این روحیه را داشتند که دیگران را از خود بهتر میدیدند.
احسان به همگان، باران که شدی مپرس این خانهی کیست، سقف حرم و مسجد و میخانه یکیست.
نعمت زیاد هم خطر دارد، توفیق سپاسگزاری را کم میکند. آنهایی که نعمت زیاد دارند حواسشان باشد توفیق سپاسگزاریشان کم نشود.
لزوم پرهیز از کارهای ناپسند: یاران این روحیه را داشتند چون کسی که کارهای ناپسند بکند باید عذرخواهی بکند. آدم باید تا میتواند از کارهای ناپسند فاصله بگیرد که منجر به اینکه عذرخواه باشه نشود.
دوستی با اهل بیت رو دوستی با پیامبر میدانستند و اینها با نوادهی پیامبر آنچان دوست بودند انگار که با پیامبر دوست هستند یعنی کسانی که دوستی با اهل بیت دارند عیناً انعکاس میشه که دوستی با پیامبر را دارند تقویت میکنند.
جهاد اکبر جهاد با نفس است. حضرت به اینها یاد داده بود که جهاد با نفس جهاد اکبر است.
البته نحوه عمل خیلی اهمیت دارد. در مقابل نیکی میداند که پاداش میگیرد و در مقابل گناه مواخذه میشود. همواره در ذهن یک یار امام این است که بداند که عملهایی که انجام میدهد اگر گناه است میداند که مواخذه میشود و اگر نیکی است میداند که پاداش در مقابلش است.
فرمایشات حضرت که یاران همواره توجه میکردند راه کمال بود. کمال عقل را در این میدیدند که پیروی از حق بکنند. میگویند که در زمان ظهور حضرت مهدی موعود، حضرت عنایتی میکند عقل ها 40 برابر میشوند و بدانید که الان میتوانید عقل هایتان را 40 برابر کنید و آن راهش این است که پیرو حق باشید. پیروی از حق عقل را زیاد میکند. پس در زمان حضرت که همهچیز در رابطه با عدالت و حق است خود به خود عقلهای بشر 40 برابر میشود.
نشانهی دوستی و دشمنی را حضرت یاد یاران میدهد. کسی که تو را دوست دارد مواظب است که تو مرتکب گناه نشوی، و دشمنان کسانی هستند که مرتب شما را در کارهای ناشایست تشویق میکنند.
پرهیز از ستم به کسی که جز خدا پناهی را ندارد. مواظب باشید کسانی که پناه و پشتوانهای جز خدا ندارند خیلی حذر کنید که ستم به آن ها نشود.
شکرگزاری کردن خیلی مهم است. حضرت میفرمایند: شکر نعمتهای گذشته باعث میشود که نعمتهای جدید به شما روی بیاورد. بدانید که بعد از شکرگزاری نعمتهای جدید به شما روی خواهد آورد.
حضرت میفرمایند که: ضمامداران من کسانی هستند که از دشمن میترسند. ضمامدار بد معمولا از دشمن میترسند و ضمامداران خوب آنهایی هستند که شجاع هستند و از دشمن ترسی ندارند.
یاران من توجه کنید. بهرهمند از زندگی کسی میشود که این 5 مشخصه را داشته باشد: عقلش را به کار ببرد – دیندار باشد – ادب داشته باشد – حیا داشته باشد – اخلاق خوش داشته باشد
حضرت میفرمایند که : پرهیز از عیبجویی – کسی که از مردم عیبجویی نکند از عذرخواهی بینیاز است.
من خیلی خوشحال شدم در خدمت دوستان بودم
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته