به مناسبت هفته پژوهش، روز یکشنبه 1 دی ماه آیین نکوداشت هفته پژوهش و فناوری توسط سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی و مرکز رشد واحدهای فناور و با همکاری پردیس علوم دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار گردید.
از حاشیههای جالب این مراسم میتوان به قطع برق دانشکده علوم خواجه نصیر چند دقیقه پیش از شروع مراسم اشاره کرد که حتی وضعیت ایجاد شده نیز خللی در برنامه ایجاد نکرد و جهادگران در چراغ های خاموش، سرود ملی و سرود جهاد را یکصدا زمزمه کردند.

در ادامه دکتر سام روزبهانی معاون پژوهشي سازمان جهاد خواجه نصير به بررسي خلاصه کارنامه پژوهشي جهاد اشاره کردند. از نکات قابل توجه آن ميتوان به افزايش درصد کارفرمايي بودن پروژهها به ميزان 98 درصد در سال 1398 اشاره نمود. دکتر روزبهاني افزود: کلمه اختصاری زمینههای پژوهشی سازمان جهاد خواجه نصیر IPAC است که شامل فناوری اطلاعات (Information Technology)، قدرت(Power)، و کنترل دسترسی(Access Control ) ، مخابرات (Communication)میشود. همچنین ایشان ارتباط مستمر با دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر، جوان بودن مدیران پروژه و ارتباط کاری با پیشکسوتان جهاد را از نقاط قوت حوزه پژوهشی جهاد برشمرد. در پایان ایشان عدم امکان پيشبرد پروژه با مبالغ پيشپرداخت، عدم دسترسي به تسهيلات صندوقهاي پژوهشي، تأمين مواد مصرفي پروژهها به صورت سنتي و... از جمله موانع حوزه پژوهشي جهاد دانشگاهي خواجه نصير ميباشد.
.jpg)
در ادامه دکتر بیژن معاونی رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه خواجه نصیر به اهداف اصلی مرکز که ایجاد اشتغال برای مجموعه دانشگاهی و افزایش ارتباط با حوزههای فناوری است اشاره کرد. معاونی خاطرنشان کرد: انتظاری که از مرکز رشد میرود "چابکی" این مرکز میباشد که امیدواریم روزی به این مهم دست پیدا کنیم.
همچنین ایشان با توجه به گزارش حوزه معاونت پژوهشی سازمان خواجه نصیر اظهار امیدواری کردند که زمینه تعریف همکارهای مشترک فیمابین مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه خواجه نصیر با جهاددانشگاهی وجود دارد و اینشالله در آینده نزدیک به این مهم دست یابیم.
پخش کلیپ سازمان جهاد خواجه نصیرالدین طوسی از برنامههای بعدی این مراسم بود که جدیدترین و به روزترین محصولات تولیدی جهاد دانشگاهی خواجه نصیر نمایش داده شد.
دکتر حبیبالله اصغری رئیس سازمان جهاد خواجه نصیرالدین طوسی ضمن زندهکردن یاد و خاطرهی جهادگر خدوم مرحوم فریدونی، به رویکرد دانشبنیان به عنوان بهترین روش حل مسئله پرداخت. داشتن روش برای حل مسئله، داشتن نوآوری در کارهای پژوهشی و فناوری، ترویج پژوهش در کنار کارهای پژوهشی از جمله مواردی بود که دکتر اصغری به عنوان گامهای موثر در حل روشمند یک مسئله برای پژوهشها مطرح ساخت.
در ادامه دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، به وضعیت حوزه پژوهش و فناوری در کشور از انقلاب اسلامی تاکنون و رتبه کشور ایران در بین کشورهای جهان در تولید علم اشاره کرد. پورعابدی تصریح کرد: اگر پژوهش و فناوری را به عنوان یک سیستم نگاه کنیم نسبت به ورودیهایی که به این سیستم داده شده است خروجیهای بسیار خوبی دریافت شده و متوسط این سیستم از سایر سیستمهایی که در کشور فعالیت میکنند بهرهوری بالاتری داشته است.
در پایان از پژوهشگران برتر سازمان جهاد دانشگاهی در حوزههای مختلف پژوهشی با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی از تلاش و سختکوشی آنان تقدیر به عمل آمد.
هفته پژوهش و فناوری، هفتهای است که فرصت مناسبی برای توجه و تمرکز روی ابعاد مختلف امر پژوهش و فناوری در کشور فراهم میآورد تا کلیه ذینفعان ضمن اطلاع از روندها و وضعیت موجود در کشور، برنامه ریزی و اقدامات بهتر و مهمتری را در دستور کار خود قرار دهند. شعار سال 1398 هفته پژوهش و فناوری در سطح ملی "پژوهش اثربخش، فناوری ارزش آفرین، رونق تولید" میباشد.